Prinssit tappotuulella

Metsästysretkut
Nyt se aukesi ihan uudella tavalla. Piiloviesti. Toinen taso. Toinen tulkinta. Tässä aikaisemmin bloggaamassani intialaisessa mainoskuvassa on nimittäin rajua ajankohtaisuutta. Mestarietsivä tyttökultani selvitti kuvan keskellä seisovan pyssymiehen henkilöllisyyden. Kuva on pääosin vanha, vuodelta 1922, kuninkaalliselta metsästysretkeltä joka suuntautui ihmeelliseen Intiaan.

Erittäin ajankohtainen vanhasta kuvasta fiksattu mainoskuva on siksi että kuten tiedämme prinssi Harry, eli Walesin Prinssi Henry, Charlesin ja Dianan nuorempi on lähdössä Irakiin metsästämään kapinallisia.

Erittäin ajankohtainen mainoskuva on siksi että keskellä metsästysase kädessä patsasteleva kaveri on myös ollut aikoinaan Walesin prinssi. Edward VIII, mies joka oikeamielisenä luopui kruunustaan rakkauden tähden.

Nyt siis polttavaksi kysymykseksi nousee, mitähän mieltä Englannin kuninkaallisessa hovissa ollaan kyseisestä mainosjulisteesta? Siinä sentään esitetään Windsorin kuninkaallisen suvun edesmennyt jäsen melkoisen epämääräisessä yhteydessä, täysin viileänä turistin tappajana. Toki mainosjulkan asia on tärkeä sinällään, Tiikereiden ja turismin pelastaminen, mutta onkohan kenelläkään käynyt tätä photoshopatessa mielessä, että kyseessä ei ole kuka tahansa metsästäjä, vaan ihan oikea kuninkaallinen. Tästä voisi periaatteessa joku heikkohermoisempi kuninkaallinen hermostuakin.

Edwardin vieressä vasemmalla seisoo Lordi Louis Mountbatten, jonka IRA vuonna 1979 räjäytti hengiltä purjehdusretkellä. Hannibal Lecterin isoisän näköisen miehen henkilöllisyys on vielä auki. Tarkemmalla tsuumailulla huomasin kuvan photoshoppailun olevan aika heikkoa tasoa. Ruohontupsuja on lisäilty ja kiviä ripoteltu peittämään aikaisemmin paikalla ollutta tiikeriä. Tämä ajatus palauttaakin mieliin tosiseikan, parempi pelastaa yksikin tiikeri kuin kuninkaallisten, varsinkin jo kuopattujen maine.

Tuolta löysin runon, joka sopii kuin luoti piippuun tähän loppuun. Se on kirjoitettu Walesin prinssi Edwardin vuoden 1922 metsästysretkeä Intiassa silmällä pitäen. Melkein voisi saman runon lausua kun uuden polven prinssit metsälle nyt käy..

Beautifully he will shoot,

Many a royal tiger brute,

Laying on their backs they die,

Shot in the apple of the eye!

Jätä kommentti