Toista maata

Nimimerkillä kokemusta on

Posted on: lokakuu 1, 2008

Tämä blogikirjoitus osui ja upposi. Maaperä oli otollista. SEK & Greyn suunnittelujohtaja puhuu laidallisen mitalla asiaa bullshitistä. Siitä mistä kenkä usein/useimmiten puristaa. Ihmisten välinen kommunikaatio on jo sinällään vaikea laji (Osmo A. Wiio). Miksi niin moni johtaja sortuu laukomaan tuntitolkulla tyhjäpäisiä nollatotuuksia ja epäselvyyttä lisääviä ajatelmiaan? Johtajat puhuvat monasti mangobangolatinaa jota he edes itse eivät ymmärrä. Nimimerkillä kokemusta on. Analyysejä puheen sisällöstä on jälkikäteen kaveriporukalla puitu. Ja Paljon. Esimerkiksi. 2 tuntia puhetta sisälsi yhden ajatuksen joka oli kaikille entuudestaan täysin tuttu. Tehokasta.

Tämä kirjoitus potkaisee samaa ongelmaa laajemmasta näköhinkkelistä. TBWA:n toimitusjohtaja lataa isolla huutomerkillä asiaa suomalaisesta johtamisesta. Maaperä oli jälleen otollista. Tarkoitan siis itseäni, en moreenia, savea tai mitään muutakaan maaperää. Suomalainen johtaminen on mitäsattuuolemaan. Työntekijät ajetaan ahtaalle takomaan lyhyen tähtäimen liukuhihnaa sellaisella sykkeellä että kukaan ei ehdi enää ajattelemaan sitä pikku juttua, että miten asian voisi tehdä paljon tehokkaammin ja tuottoisammin. Luovuus on sivuseikka. Helposti ymmärrettävät numerot ovat usein koko totuus. Kriittistä ajattelua ei haluta kuunnella. Haasteet koetaan uhkina jotka vaimennetaan erilaisin pakkotoimin. Pelko ja 1800-luvun siirtomaaherrasmeininki ovat vallalla. Harva tuntuu ymmärtävän että firma kasvaa ihmisten kautta. Sekä asiakkaiden että työntekijöidensä kautta.

Väite. Parhaat tekijät eivät monasti edes halua päällikköpallia allensa. Miksiköhän on näin?

Tämä laskee vääjäämättä tasoa kaikilla tasoilla. Eikö vain? Vai? Miten on? Kuis? Hä?

Tämä oli puheenvuoro ihan perusjärjenkäytön ja inhimillisen toiminnan edistämiseksi kaikessa johtamisessa.

Lopuksi kaiken voi lyödä läskiksi pelaamalla erän häränkakkabingoa.

Tämä kirjoitus on todennäköisesti todiste myös omasta kyvyttömyydestäni kommunikoida selkeästi.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Toista maata blogi

"Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don't need. We're the middle children of history, man. No purpose or place". Tämä blogi on versioni perversiosta. Se näyttää tietä pakeneville jaloille. Siinä on luodinkestävää partavettä ja sumeilematonta epäloogisuutta. Se laittaa saman levyn soimaan sarjatulella. Mainontaa ja muuta lipevää.
lokakuu 2008
M T W T F S S
« Sep   Mar »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Flickr galleria

Inkku :heart:️ mom #intiatyttö

RUN #run #chase #chasedbyalittlegirl #girlpower #nochance #fun #monster #girlfun #vsco #vscocam #roar

The new me just after one of my tooth got pulled out. #selfportrait #formulasapp #portraitphotography #picsartapp #newme

Don' to smile. #portrait #portraitphotography #mysonshine

More Photos

RSS Last.fm

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Otatko sitä vakavasti?

Toista Maata-blogia kirjoitetaan peukalo poskessa ja kieli keskellä kämmentä. Mitään täällä kirjoitettuja tekstejä ei kannata ottaa kauhean tosissan. Paikkansapitäviä tämän blogin tiedot eivät ole juuri milloinkaan. Englantilaisia tekstejä käännetään 1930-luvun sanakirjaa selailemalla. Mainonnasta ja markkinoinnista ymmärretään kolme asiaa. Medialuku- ja laskutaitoa täällä saa opiskella sielunsa kyllyydestä. Viikon oikeat vastaukset tulevat lottopalloissa lauantaisin.
%d bloggers like this: