Alastonmallit mainoksissa

Hard Rock kahvia

”..esitetäänkö toisen sukupuolen edustaja pelkkänä katseenvangitsijana ja seksiobjektina ilman, että esityksellä on yhteyttä markkinoitavaan tuotteeseen”.Teippikirurgiaa

Kun seksuaalisuutta käytetään korostetusti tehokeinona ja esitystapa on naista tai miestä halventava, mainonta on hyvä tavan vastaista”.

Touché

Sukupuolta syrjivä mainos ei tarkoita samaa kuin alastoman tai vähäpukeisen ihmisen esittäminen”.

This advert sucks

Raja on jossain.

Lainaukset Kuluttajaviraston sivulta.

3 kommenttia artikkeliin ”Alastonmallit mainoksissa

 1. Käsittääkseni Suomessa yhteiskunnalliselta mainonnalta suodatetaan rajumpia otteita kuin kaupalliselta mainonnalta.

  Mitä tuohon ensimmäiseen kuvaan tulee, kuka on sopiva arvioimaan, onko nainen näytillä katseenvangitsijana, vai onko viesti oikeasti rock rock masussa? Kuva itsessäänhän on erittäin siveellinen, ja ehkä yleisimpiä asentoja esittää raskaana oleva nainen.

 2. Olen omassa blogissani tuonut tuon ensimmäisen printin aiemmin esille; minusta se on loistava. Seksiä en siinä näe, enkä itseasiassa edes naista. Näen intoa.

  Born to rock.

 3. Minustakin ensimmäisessä kuvassa on kyse vain rock -intoisesta masuasukista, eikä niinkään naisesta, ja kuva on mielestäni ihan kaunis.

  Toisen tietenkin voi käsittää, jos väkisin haluaa, suoranaiseksi pilkaksi riipputissejä kohtaan, mutta kun ivan osaa ylittää, tulee hieman itseironinen hymy suupieleen ja ajattelee että no joo, kunpa oliskin tollasta teippiä oikeesti olemassa, ostaisin heti, semmosen satatuhatta rullaa…

  Kaksi viimeistä kuvaa on idealtaan loistavia sinänsä, että tosiaan; kuka hitto nyt miekkailisi ilman suojavarusteita tai kuka imeskelisi ladatun aseen piippua – joten kuka hitto myöskään harrastaisi suojaamatonta seksiä saadakseen tappavan taudin?!

  Ideat on loistavat ja itse henk.koht. pidän etenkin tuosta suihinottokuvasta… MUTTA, totuuden ja feminismin nimissä kyllä, sopiipa pohtia miksi kuvissa on juuri naisia. Ja että esim. onko ehkäisystä huolehtiminen vain ja ainoastaan naisen asia, ja/tai onko naiset niin tyhmiä että eivät tajua suojautumisen merkitystä.

  Mutta kuten sanottu, minusta oivaltavia mainoksia kaikki tyynni. Kukin pureskelkoon mieleisekseen tai olkoon nielemättä.

  (Ja kun nyt oikein aloin ajattelemaan niin niin se vain taitaa olla että naisia on yksinkertaisesti helpompi käyttää seksuaalissävytteisissä mainoksissa; eihän miehen erektio saa julkisesti näkyä missään! Joten hankalaahan se olisi kuvata esim. miestä työntämässä piliään vaikka tykin piippuun tms, koska sitä ei saisi näyttää…)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s