Munapää mopoilija

Tietoiskuja
80-vuotias Yleisradio avasi tänään juhlapäivänsä kunniaksi digitaalisen arkiston kaikelle internetlankojen päässä röhnöttävälle kansalle. Elävä arkisto nimen saanut sivusto vaikuttaa päällisin puolin hykerryttävältä tavalta tappaa aikaa. 160 tuntia liikkuvaa kuvaa, 550 tuntia radio-ohjelmia. Kaikki helpon oloisen käyttöliittymän takana.

Elävä kuollut arkisto.

Aivan ongelmatonta ei kansakuntamme elävän arkiston käyttö tunnu ensimmäisenä päivänä olevan. Firefox ja Opera-selaimet kaatuvat välittömästi kun yritän katsoa filkkoja. Internet Explorer herjaa myös ja toimii jotenkuten. Myös filmien äänten laadut heittelehtivät holtittoman oloisesti.

Arkistoa kaivelemalla löydät vanhoja kunnon tietoiskuja ja pari hassua mainostakin. 1960-1980-luvuilla kukoistuskautensa nähneet tietoiskut ovat kutkuttavaa kämppiä. Herkullisimmat tietoiskut ovat absurdi ”Myymälävaras syö ruokapöydässäsi”, Aake Kallialan tähtisuoritus ”Sikaturisti”, aivopesua harjoittava ”Munapää Mopoilija” ja tyylikäs ”Tulitikkumetsä” (jonka lukijan ääni on kuin nuoren Kari Väänäsen).

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Munapää mopoilija

  1. No ei todellakaan mitään ongelmatonta: Palvelu toimii ainoastaan Microsoft Windows -käyttöjärjestelmällä, emmekä pysty varmistamaan palvelun toimimista muilla käyttöjärjestelmillä.

    Tästä pitää varmaan huomauttaa Tuija Aallolle, joka on hiljattainnimitetty Ylen uusien palvelujen kehityspäälliköksi ;).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s