Toista maata

Radio killed the video star

Posted on: elokuu 27, 2006

Nordmende Transita Aleksandr Popov teki ensimmäisiä radiolähetyskokeilujaan Suomessa jo jokin aika sitten. Tarkemmin sanottuna vuonna 1900. Sen jälkeen Suomessa on kokeiltu ja harjoiteltu radiolähetysten tekoa. Kaksikymmentä vuotta sitten koettiin radiokentän tilusten uusjako kun YLE sai rinnalleen kaupallisia toimijoita paikallisradioiden muodossa. Vuonna 1996 koettiin seuraava uusjako kun ensimmäinen kaupallinen toimija sai valtakunnallisen radioluvan. Nyt käsillä on radiokanavien kolmas uusjako.

Toisten kanavien valuessa ajasta iäisyyteen, saamme talvella ihmeteltäväksemme uutukaisia radioasemia. Swelcomin Lady FM ja Rock FM ovat tietenkin suurimmat radiokentän mullistajat. Markkinointihumbuukihenkilöstölle tämä tuo mukanaan purtavaa. Miten synnyttää vanhojen ja paikkansa vakiinnuttaneiden toimijoiden keskelle uutta halua ja nälkää? Kuitenkin kyseessä on tuote jota ei voi nähdä tai koskettaa, paitsi ehkä sielunsa silmin ja käsin.

Radiokanavien mainonta on maassamme melko konservatiivista ja ponnetonta. Parhaimpana mainonnassaan on kunnostautunut Radio Nova, jonka kuuntelijaluvut todistavat onnistumista kaikilla rintamilla. Seuraavassa nopea katsaus viime aikojen eurooppalaisiin radiokanavien printtimainoksiin. Kaikki ilmot löysin pikakelauksella adsoftheworldista.

Ensimmäisenä turkkilainen Radio Dinamo. Katu-uskottavuutta tihkuva mainos, jolla kanava kertoo olevansa osa urbaania kulttuuria. Oivallusta ja tyyliä. Toivottavasti ovat tehneet näitä myös kaduille.
103.8

Italialainen Play Radio. Reggaemusiikkia päivän siivouksien taustalle? Kanavan logo hyödyntää maailmanlaajuista symbolia mutta ei tarkoita samaa kuin kanavan nimi. Ihme homma. Musta väri on valintana myös hivenen outo, kun kyseessä ei kuitenkaan ole rock- tai metallikanava, vaan pikemminkin Italian Radio Nova.
Play Radio
Romanialainen Romantic FM julistaa hämyisellä ja herttaisella kuvalla musiikin voimaa. Mainoksen tarkoituksella on monta erilaista tulkintalinjaa, joka on aina hyväksi. Valmiiksipureskeltu ei koskaan haasta pohtimaan vaan pitää kuluttajaa idioottina. Maailmanrauhaa ja kettumaista oveluutta. Hieno ja erottuva radiokanavan mainos.
Romantic FM

Toinen romanialainen, Magic FM arvuuttelee musiikillisella pähkinällä. Tässä on todellista vitsiä. Selkeä ja moderni. Haastavuus on aina hyvästä, vaikka ei tämä visailu mikään vaikea ratkaistava ollut.
Viisi veljestä
Tämä on erityisen mielenkiintoinen, eikä välttämättä ihan helpoimmasta päästä markkinointiviestintää. Belgialainen Radio Donna täräyttää markkinoille Mustan Rytmin Tanssi-Sprayn. Tällä ehkä arvelluttavallakin leikittelyllä on varmasti saatu kuhinaa ja kohua aikaiseksi. Sukua edelliselle Magic FM:n mainokselle. :D.

Radio Donna

Yhdistävää: Kaikki kanavat tuntuvat nostavan musiikin kärkituotteeksensa. Eikä ihme. Puheradio taitaa olla kaukainen haave, josta vain sinisilmäisimmät sinisen meren haaveilijat unelmoivat.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Toista maata blogi

"Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don't need. We're the middle children of history, man. No purpose or place". Tämä blogi on versioni perversiosta. Se näyttää tietä pakeneville jaloille. Siinä on luodinkestävää partavettä ja sumeilematonta epäloogisuutta. Se laittaa saman levyn soimaan sarjatulella. Mainontaa ja muuta lipevää.
elokuu 2006
M T W T F S S
« Hei   Sep »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Flickr galleria

Inkku :heart:️ mom #intiatyttö

RUN #run #chase #chasedbyalittlegirl #girlpower #nochance #fun #monster #girlfun #vsco #vscocam #roar

The new me just after one of my tooth got pulled out. #selfportrait #formulasapp #portraitphotography #picsartapp #newme

Don' to smile. #portrait #portraitphotography #mysonshine

More Photos

RSS Last.fm

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Otatko sitä vakavasti?

Toista Maata-blogia kirjoitetaan peukalo poskessa ja kieli keskellä kämmentä. Mitään täällä kirjoitettuja tekstejä ei kannata ottaa kauhean tosissan. Paikkansapitäviä tämän blogin tiedot eivät ole juuri milloinkaan. Englantilaisia tekstejä käännetään 1930-luvun sanakirjaa selailemalla. Mainonnasta ja markkinoinnista ymmärretään kolme asiaa. Medialuku- ja laskutaitoa täällä saa opiskella sielunsa kyllyydestä. Viikon oikeat vastaukset tulevat lottopalloissa lauantaisin.
%d bloggers like this: