Sitten lensi ykä

Bloodbuster

Synkkänä yönä toisessa maassa.
Veri alkoi virrata mainostoimistossa. Sitten lensi ykä.

Milanolaisen b-elokuviin erikoistuneen elokuvakaupan BloodBusterin printtimainos huokaa: ”kaikkia ei voi miellyttää”. Kas, niin suuri totuus myös mainonnan maailmassa. Kuvassa näkövammainen ja sen koira. Jos jäi epäselväksi, koiranreppana on oksentanut emäntänsä syliin. Shokkiarvolla mennään. Relevantti kohderyhmän mielenmaisemassa. Valitettavasti firman kotisivu on grande fiasko.


Aikoinaan Neil Hardwickin käsikirjoitus/ohjaustyö Sisko ja sen veli tv-sarjan vammaisjakso sai kansamme sankat rivit kirkumaan kauhusta. Vammaisuudella ei saa pilailla, julistettiin. Vai saako? Entäs panikoiva ja ylivarovainen suhtautumisemme vammaisuuteen. Saako edes sille nauraa? Hauskinta tuossa vuoden 1986 mediakohussa oli se että vammaiset olivat itse nauraneet kohutulle jaksolle aivan kippurassa.

Tästä mainoksesta tuli mieleen tapahtuma kuukausi sitten. Opaskoira veti sokean isäntänsä yllättäen ojaan. Mitään näkemättömän miehen otsa meni rytäkässä rullalle. Oli siinä meillä ihmetteleminen miten saada riehaantunut koira irrottamaan otteensa sukasta jonka perässä se penkkaan oli rynnännyt.

Yksi kommentti artikkeliin ”Sitten lensi ykä

  1. Viitaten aiempaan tomaattisosepesukonemainokseen: Siinä en näe punaista (heh) lankaa, minkä tästä tekeleestä taasen löydän varsin vaivattomasti. Ehkäpä siksi, että olen suuri b-leffojen ihailija. Varsinkin yleensä sunnuntai-iltapäivisin tulevat kolmiodraamat ovat jotain kuolemaa suurempaa viihdettä.

    Takaisin mainokseen. Shokeerausmainonta on hyvinkin lähellä myös omaa sydäntäni. Toivon hartaasti itseltäni sitä, että saan tulevaisuudessa aikaan vastaavaa oksuadvööta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s