Hävityksen sattuessa toimi näin

Fight ClubLensin Joensuusta Helsinkiin keskiviikkona. Samalla koneella kuin tuore euroopanmestari. Se oli läheltä piti tilanne. Oli harvinaisen lähellä ettei kone jo noustessaan räjähtänyt tulenpalavana helvettinä metsään.Ensinnäkin. Pilotti, joka oli ensimmäisellä lennollaan harjoittelujakson jälkeen, pelasi selvästi koko lähtökiihdytyksen ajan Grand Theft Autoa. Lennettyämme vain kymmenisen minuuttia hehkuva meteoriitti oli lävistää koneen rungon valtavalla nopeudella. Ei tarvitse olla insinööri päätelläkseen mitä siitä olisi seurannut. Kaikkien miehistön jäsenten ja matkustajien nautittua kierosti hymyilleen lentoemännän äidillisesti tarjoamat unettavat kahvit, koimme ilmakuoppia jotka saivat toisen maailmansodan pommilentäjän kohtaaman ilmatorjunnan vaikuttamaan rentouttavalta thai-hieronnalta. Katselin kauhuissani siiven rakenteista lentelevien musertuneiden kiinnikkeiden katoavan pimeään yöhön. Jossain vaiheessa loputonta syöksykierrettä lensimme niin matalalla että ihmisten ikkunoista saattoi nähdä sisään. En vilkuttanut. On täydellinen ihme että olen vielä täällä.
Aina sama juttu joka lennolla. Kymmenen minuutin välein keksin jonkun  lentskaria kohtaavan kauhuskenaarion ja käyn sen ajatuksissani läpi.

Eilen Ilta-Sanomissa uutisoitiin brittiläisen halpislentoyhtiön koneen joutuneen tekemään hätälaskun oksennuspussista löytyneen uhkaavan viestin takia. Melkein kuin David Fincherin kulttituotoksessa Fight Clubissa. Siinä päähenkilö Tyler Durden sabotoi lentokoneiden pelastusohjekortteja. Hän teki niistä turvattomuutta herättäviä, kauhistuttavan todellisia. Leffayhtiö jakoi yleisölle näitä mustan huumorin pilke silmäkulmassa elokuvan ennakkonäytännöissä.

Alla vielä hykerryttävä, samanhenkinen, The Condom Storen mainokseksi sabotoitu pelastusohje. Se esittelee ohjeita maanjäristysten ja tulipalojen varalle. Maailmanloppu on käsillä, pupsikaa kuin puput.

Termit ”maanjäristys” ja ”tuli” ovat sanoja joita käytetään kuvaamaan myös seksuaalisia nautintoja.

The Condom Store

Kommentointi on suljettu.