Toista maata

Suomikuva piloilla

Posted on: heinäkuu 22, 2006

Masterfood - Finishing SaucesMETTE

Viikko sitten Ilta-Sanomat uutisoi Masterfoodin suomalaisuudella leikittelevistä tv-mainoksista.
Jutun otsikko oli ”Australian tv:ssä Suomi on nipistelijöiden maa”. Kuten Iltiksen toimittaja todisti, Suomikuva on mainoissa aika rempsallaan. Vaikutteita hahmoihin/tarinaan on temmottu Saksasta Norjaan. Riisuin lopulta hetkeksi päältäni suomalaisuuden taakan ja päätin katsoa filmit niin objektiivisesti kuin sellainen ylellisyys on mahdollista. Yritin olla universaali maailmankansalainen. Yritin nauraa australialaisten näkemykselle suomalaisista. En ihan onnistunut. Kari Tapio lähti juuri soimaan päässä.

The Jukka Brothers

JUKKA

Ei ole viimeinen eikä ensimmäinen kerta kun meille suomalaisille nauretaan. Ehkä kaikkein eniten naurettiin silloin kun the Jukka Brothers valloitti Music Televisionin vuonna 1999. Musiikkikanavan imagofilmit nousivat lehtien otsikoihin, myös maamme rajojen ulkopuolella. Löysin verkosta STT:n sähkeen otsikolla ”Äklöt Jukka-veljekset tv-tähtiä USA:ssa”. Otsikossa on hieman loukkaantunut sävy, eikö? Tässä Music TV:n tapauksessa kuva suomalaisuudesta on kuitenkin hyvin tarkka, olihan taustalla osaamista aivan naapuripitäjästä, Ruotsista. Olemme tottuneet siihen että ne Pellet nauravat meille, naurammehan mekin heille. Syvä Joki elokuvan kaltainen metsäpirtin typerä painimeininki yhdistyy urbaaniin skeittipelleilyyn. Tälle suomikuvalle saa ja voi jo nauraa.

Koff

SEPPO

Kaikkein sallituinta nauraminen on kun itse pilailemme omalla kustannuksellamme. Katso vuodelta 1999 tarkan viiltävää suomikuvaa mainoksen muodossa. Filmi on suunnattu ulkomaalaisille oluen ystäville. Jacuzzi-vitsi naurattaa kaikessa yksinkertaisuudessaan. Tässä on sitä raavasta meininkiä jonka kaikki suomalaiset tunnistavat. Jacuzzi-merkille on käynyt yhtä onnekkaasti kuin Googlelle. Tuotemerkki on juurtunut kansan suuhun tarkoittamaan jopa kilpailijoidenkin tuotteita.

Advertisements

1 Response to "Suomikuva piloilla"

Google is the best search engine

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Toista maata blogi

"Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don't need. We're the middle children of history, man. No purpose or place". Tämä blogi on versioni perversiosta. Se näyttää tietä pakeneville jaloille. Siinä on luodinkestävää partavettä ja sumeilematonta epäloogisuutta. Se laittaa saman levyn soimaan sarjatulella. Mainontaa ja muuta lipevää.
heinäkuu 2006
M T W T F S S
« Kes   Elo »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Flickr galleria

Inkku :heart:️ mom #intiatyttö

RUN #run #chase #chasedbyalittlegirl #girlpower #nochance #fun #monster #girlfun #vsco #vscocam #roar

The new me just after one of my tooth got pulled out. #selfportrait #formulasapp #portraitphotography #picsartapp #newme

Don' to smile. #portrait #portraitphotography #mysonshine

More Photos

RSS Last.fm

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Otatko sitä vakavasti?

Toista Maata-blogia kirjoitetaan peukalo poskessa ja kieli keskellä kämmentä. Mitään täällä kirjoitettuja tekstejä ei kannata ottaa kauhean tosissan. Paikkansapitäviä tämän blogin tiedot eivät ole juuri milloinkaan. Englantilaisia tekstejä käännetään 1930-luvun sanakirjaa selailemalla. Mainonnasta ja markkinoinnista ymmärretään kolme asiaa. Medialuku- ja laskutaitoa täällä saa opiskella sielunsa kyllyydestä. Viikon oikeat vastaukset tulevat lottopalloissa lauantaisin.
%d bloggers like this: