Toista maata

Edistääkö tuotteen naurettavaksi tekeminen sen myyntiä?

Posted on: heinäkuu 1, 2006

ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha

Seurava ote on Erva-Latvalan Mainonta Propaganda-kirjasta vuodelta 1938. Aiheena huumorin käyttö mainonnassa.
”Nämä ilmoitukset, niin uskomattomana kuin monet ehkä asiaa pitävätkin, ovat myös myyneet kerrassaan erinomaisesti. Missä näiden ilmoitusten tehokkuus sitten on?

Ensinnäkin uutudessa – onhan niissä kieltämättä sellaista, johon ei olla totuttu, niiden tekstissä on rohkeasti poikettu ilmoittelun sovinnaisilta laduilta, niin rohkeasti, että sitä voi sanoa melkeimpä röyhkeydeksi.

Toisekseen: valmisteen naurettavaksi tekeminen ei loppujen lopuksi olekaan niin kauhea ja korjaamaton synti, sillä eihän nauraminen ole kenestäkään vastenmielistä. Ja sitä kohtaan, joka antaa aihetta nauruun, tunnetaan aina jonkinlaista sympatiaa – eivätkö esim. nuo loppumattomat vitsit skontlantilaisten saituudesta ole herättäneet jokaisessa jonkinlaista mieltymystä noita ylämaan yksivakaisia asukkaita kohtaan?

Kolmanneksi: nekään, jotka eivät ehkä sattumalta ole nähneet näitä ilmoituksia, saavat useimmiten kuitenkin kuulla niistä jossakin seurassa. Aniharva ”tavallinen” ilmoitus saa osalleen tällaista kunniaa: joutua siteerattavaksi tavallisessa keskustelussa”.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Toista maata blogi

"Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don't need. We're the middle children of history, man. No purpose or place". Tämä blogi on versioni perversiosta. Se näyttää tietä pakeneville jaloille. Siinä on luodinkestävää partavettä ja sumeilematonta epäloogisuutta. Se laittaa saman levyn soimaan sarjatulella. Mainontaa ja muuta lipevää.
heinäkuu 2006
M T W T F S S
« Kes   Elo »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Flickr galleria

Inkku :heart:️ mom #intiatyttö

RUN #run #chase #chasedbyalittlegirl #girlpower #nochance #fun #monster #girlfun #vsco #vscocam #roar

The new me just after one of my tooth got pulled out. #selfportrait #formulasapp #portraitphotography #picsartapp #newme

Don' to smile. #portrait #portraitphotography #mysonshine

More Photos

RSS Last.fm

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Otatko sitä vakavasti?

Toista Maata-blogia kirjoitetaan peukalo poskessa ja kieli keskellä kämmentä. Mitään täällä kirjoitettuja tekstejä ei kannata ottaa kauhean tosissan. Paikkansapitäviä tämän blogin tiedot eivät ole juuri milloinkaan. Englantilaisia tekstejä käännetään 1930-luvun sanakirjaa selailemalla. Mainonnasta ja markkinoinnista ymmärretään kolme asiaa. Medialuku- ja laskutaitoa täällä saa opiskella sielunsa kyllyydestä. Viikon oikeat vastaukset tulevat lottopalloissa lauantaisin.
%d bloggers like this: