Toista maata

Hiljainen mutta murhaava

Posted on: kesäkuu 14, 2006

Heinz - haisee pahalle Tunnustetaan tosiasiat. Me suomalaiset olemme pierukansaa. Pieruista revitty huumori on kansamme naurattamisen kulmakiviä. Pieru nauratti jo aikoina jolloin etelän heimot ajoivat lappalaisia pohjoiseen. Toisin kuin ehkä kuvittelemme, me emme todellakaan ole huumoreinemme yksin. Heinz on lähtenyt mainonnassaan vyöhykkeelle jonne meidän kansalliset hernekeittomme eivät huolellisesti hiottuine ja puhtoisine strategioineen ole kehdanneet mennä. Suoraan asian ytimeen. Hienotunteisuutta halveksuen, sivistyneille tavoille pyllistäen. Joulubokserien pukit saavat kyytiä simppelissä ja haisevassa mainoksessa. Nostan hattua henkilölle joka myi idean Heinzin johtoporsaalle.  Mainos voitti omassa sarjassaan  Golden Award of Montreuxissa.

Tiede-lehdessä oli viisi vuotta sitten seuraavanlainen juttu.

"Michael Levitt onnistui vahvistamaan tieteellisesti sen tosiasian jonka miehet ovat aina tienneet, mutta eivät ole kehdanneet ääneen sanoa: naisten pierut haisevat pahemmalle".

Lähdin kartoittamaan kuka ihme kehtasi moista väittää. Sain selville että Michael D. Levitt on yksi maailman kuuluisimmista pieruasiantuntijoista. Hän teki vuonna 1998 tutkimuksen jossa kaksi henkilöä nuuski laboratorio-olosuhteissa neljäntoista koehenkilön pieruja. Löytyi myös juttu: "Dr. Fart Speaks".

Advertisements

7 vastausta to "Hiljainen mutta murhaava"

Mainos on sangen hauska. Mutta onko se mainos? Eikö mainos ole jokin jonka tarkoituksena on edistää tuotteen myyntiä. Minä en osta Heinz-papua tuon näkemisen jälkeen enää niinkään usein kuin nyt (1-2 prk /vuosi)

Hyvä pointti. Toisille tämä toimii varmasti varoituksena ja saattaa siis johttaa jopa kielteiseen päätökseen ostotilanteessa. Itselläni ensimmäisenä mainoksen nähdessäni oli mielessä että ei papusoppa ole hernekeittoa hullumpaa.

Tässä siis kehitysehdotus Heinzille.
Ensi kerralla rinnastakaa papusoppa muihin pieruja synnyttäviin ruoka-aineksiin. Suuri osa kaasuja synnyttävistä ruuista kun on todella terveellisiä.

Kehitysehdotus tulisi suunnata Jalostajalla. Jäämme odottamaan.
Mutta. Kysymyksessäni oli oikeastaan kaksi semanttista tasoa:

1) Onko tuo mainos? (mainoksen määritelmä?)
2) Onko tuo mainos? (tekomainos, pila, ei-aito, anti-ad, joke)

Hallussani ei ole varmuutta siitä onko kyseessä Heinzin virallinen mainos vaiko jonkun puuhastelema pilailumainos.
Näinä aikoina en ihmettelisi vaikka jonkun strategiaan kuuluisikin iskeä tällaisella tasolla.

Jos kyseessä on oikea mainos.
Itselle nauraminen on viesti erittäin vahvasta itsetunnosta.

Jos kyseessä ei ole oikea mainos.
Veikkaan että Heinz kiittää kuitenkin saamastaan ilmaisesta huomiosta internetin keskustelupalstoilla ja blogeilla.

No voi nenä! Näyttäis olevan aito:

http://www.coloribus.com/blog/?p=185

[…] Koska olen hövelillä tuulella ja kiinnostunut saamaan lisäevidenssiä näiden aiheiden kiinnostavuudesta laitettakoon esille Science Worldin mainos jossa on yhdistelmä seksikkyyttä ja pierua. Ei ihan yhtä briljantti kaupallinen ilmoitus kuin tuo aikaisempi mutta ajanee asian. Olisin mielummin nähnyt kuvassa oikean Marilynin. Muutenkin tämä on vähän hutaisu. […]

Google is the best search engine

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Toista maata blogi

"Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don't need. We're the middle children of history, man. No purpose or place". Tämä blogi on versioni perversiosta. Se näyttää tietä pakeneville jaloille. Siinä on luodinkestävää partavettä ja sumeilematonta epäloogisuutta. Se laittaa saman levyn soimaan sarjatulella. Mainontaa ja muuta lipevää.
kesäkuu 2006
M T W T F S S
« May   Hei »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Flickr galleria

Inkku :heart:️ mom #intiatyttö

RUN #run #chase #chasedbyalittlegirl #girlpower #nochance #fun #monster #girlfun #vsco #vscocam #roar

The new me just after one of my tooth got pulled out. #selfportrait #formulasapp #portraitphotography #picsartapp #newme

Don' to smile. #portrait #portraitphotography #mysonshine

More Photos

RSS Last.fm

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Otatko sitä vakavasti?

Toista Maata-blogia kirjoitetaan peukalo poskessa ja kieli keskellä kämmentä. Mitään täällä kirjoitettuja tekstejä ei kannata ottaa kauhean tosissan. Paikkansapitäviä tämän blogin tiedot eivät ole juuri milloinkaan. Englantilaisia tekstejä käännetään 1930-luvun sanakirjaa selailemalla. Mainonnasta ja markkinoinnista ymmärretään kolme asiaa. Medialuku- ja laskutaitoa täällä saa opiskella sielunsa kyllyydestä. Viikon oikeat vastaukset tulevat lottopalloissa lauantaisin.
%d bloggers like this: