Miten tulee toimeen ihmisten kanssa

Aloitan tässä pienen perjantaisen perinteen ja paheen. Lainailen teoksesta Mainonta Propaganda (Erva-Latvala Oy 1938) upeita ajatuksia tähän päivään. Hauskimmat lausahdukset olen tummannut kiireisiä varten.

Ystikset Jaltalla
Tadaa. Ensimmäisenä jaamme kirjasta viisautta jolle löytyy käyttöä blogien kirjoittamisesta ystävien hankkimiseen:


Miten tulee toimeen ihmisten kanssa

1. Pankaa salpa suunne eteen – sanokaa vähemmän kuin ajattelette. Kehittäkää äänenne matalaksi ja vakuuttavaksi, sillä se, kuinka jotakin sanotte, merkitsee enemmän kuin se, mitä sanotte.

2. Luvatkaa harkiten, mutta pitäkää sitten tarkasti lupauksenne, maksoi mitä maksoi.

3.Älkää koskaan päästäkö käsistänne tilaisuutta lausua jollekin tai jostakin ystävällistä ja rohkaisevaa sanaa. Kittäkää hyviä töitä välittämättä siitä, kuka ne on tehnyt. Jos joku ansaitsee arvostelua, arvostelkaa häntä oikeudenmukaisesti, mutta ei loukaten.

4.Olkaa kiinnostunut muista henkilöistä, heidän työstään, heidän hyvinvoinnistaan, heidän perheestään ja kodistaan. Iloitkaa iloitsevien kanssa ja itkekää itkevien kanssa. Antakaa jokaisen, jonka tapaatte – alhaisemmankin – tuntea, että te pidätte häntä tärkeänä henkilönä.

5. Muistakaa olla iloinen – pitäkää suupielenne aina ylöspäin! Kätkekää surunne, tuskanne ja pettymyksenne ystävällisen hymyn taakse. Naurakaa hyville jutuille ja opetelkaa itsekin kertomaan sellaisia.

6. Säilyttäkää vapaa suhtautuminen kaikkiin riidanalaisiin kysymyksiin. Keskustelkaa, mutta älkää väitelkö. Osoittakaa luonteenne ylevyys sillä, että voitte olla eri mieltä ja kuitenkin pysyä ystävällisenä.

7. Antakaa hyvien ominaisuuksienne – jos teillä niitä on, puhua puolestanne. Kieltäytykää puhumasta toisten virheistä. Älkää kertoko juorupuheita älkääkä puhuko toisista mitään, ellette tiedä kertoa mitään hyvää.

8. Olkaa varovainen toisten tunteita kohtaan. Sukkeluus ja leikinlasku toisten kustannuksella on harvoin ponnistuksen arvoista ja saattaa loukata silloinkin, kun vähimmin odotatte sitä.

9. Älkää kiinnittäkö mitään huomiota ilkeämielisiin huomautuksiin. Eläkää niin yksinkertaisesti, ettei kukaan usko niihin. Huonot hermot ja huono ruuansulatus ovat tavallisesti syynä panetteluun.

10. Teidän ei kannata välittää, jollette aina saakaan sitä, mikä Teille oikeudenmukaisesti kuuluu. Tehkä työnne kärsivällisesti, säilyttäkää mielenne iloisena ja unohtakaa itsenne, niin Teitä kunnioitetaan ja vaivanne tulee palkituksi.

Mainonta Propaganda / Erva-Latvala Oy

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Miten tulee toimeen ihmisten kanssa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s