Toista maata

Hirvittävää primitiivisyyttä

Posted on: huhtikuu 15, 2006

Kuvat alkoivat elää reilu sata vuotta sitten. Ja mitä sitten tapahtuikaan.

Elävätkö elävät kuvat edelleen?

Elokuvista on tullut sadassa vuodessa suurelta osin rutiinia. Suurin osa nykyfilkoista on yllätyksetöntä hölmöilyä ja silkkaa ajan tuhlausta.

Olipa siis mielenkiintoista katsoa elokuvaa sadan vuoden takaa.

Early Cinema: Primitives and Pioneers-DVD tarjoilee nivaskan restauroituja näkyjä elokuvan alkuhetkiin. Kiekolta löytyy Lumieren veljesten ensimmäinen hitti, kaikissa elokuvahistorian teoksissa mainittava L'arrivée d'un train en Gare de la Ciotat. Kyseinen elokuvahan synnytti pakokauhureaktioita katsojissa jotka luulivat junan syöksyvän läpi valkokankaan. En kokenut pakokauhua. Päinvastoin. Olisin halunnut sukeltaa katsomaan innostuneita elokuvan tekijöitä kuvaamassa junaansa.

Upeinta katsottavaa oli Sci-fi elokuvien edelläkävijän Georges Mélièsin elokuva le Voyage à Travers l'Impossible vuodelta 1904. Kyseessä ei ole ehkä hänen kuuluisin teoksensa mutta aivan sama. Hulppeaa mielikuvituksen lentoa. Tieteiselokuvat eivät nykyään pääse tälle tasolle. Mietin tässä vain haikeana baarikaappiini katsellen, kuinka paljon alkuperäisellä absintilla on ollut osuutta tämän fantastisen neron elokuvien syntyyn.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Toista maata blogi

"Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don't need. We're the middle children of history, man. No purpose or place". Tämä blogi on versioni perversiosta. Se näyttää tietä pakeneville jaloille. Siinä on luodinkestävää partavettä ja sumeilematonta epäloogisuutta. Se laittaa saman levyn soimaan sarjatulella. Mainontaa ja muuta lipevää.
huhtikuu 2006
M T W T F S S
    May »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Flickr galleria

Inkku :heart:️ mom #intiatyttö

RUN #run #chase #chasedbyalittlegirl #girlpower #nochance #fun #monster #girlfun #vsco #vscocam #roar

The new me just after one of my tooth got pulled out. #selfportrait #formulasapp #portraitphotography #picsartapp #newme

Don' to smile. #portrait #portraitphotography #mysonshine

More Photos

RSS Last.fm

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Otatko sitä vakavasti?

Toista Maata-blogia kirjoitetaan peukalo poskessa ja kieli keskellä kämmentä. Mitään täällä kirjoitettuja tekstejä ei kannata ottaa kauhean tosissan. Paikkansapitäviä tämän blogin tiedot eivät ole juuri milloinkaan. Englantilaisia tekstejä käännetään 1930-luvun sanakirjaa selailemalla. Mainonnasta ja markkinoinnista ymmärretään kolme asiaa. Medialuku- ja laskutaitoa täällä saa opiskella sielunsa kyllyydestä. Viikon oikeat vastaukset tulevat lottopalloissa lauantaisin.
%d bloggers like this: